Stijn Lamers

De glimlach van een kind

In Artikel PC55 on 7 juli 2011 at 09:59

11-jarige Bram beleeft droomdag in Landgoed de Biestheuvel

Stichting dream4kids maakt dromen waar van kinderen die een traumatische ervaring meegemaakt hebben. Op woensdag 30 juni was het de dag van Bram (11) uit IJsselstein. Tijdens zijn droomdag bracht hij samen met moeder Karin, vriend Wesley en dream4kids-vrijwilligers Alyssa en Manon een bezoek aan Landgoed de Biestheuvel in Hoogeloon.

Dreamchasers

Alyssa Habraken en Manon Strik kwamen, op zoek naar een stageplek voor hun opleiding Sociale Juridische Dienstverlening, uit bij Stichting dream4kids. Zij zijn dreamchasers, vrijwilligers die kinderen een droomdag geven. Zo leerden ze Bram kennen.

“Bram is iemand die van avontuur en van snelheid houdt”, vertelt Alyssa, “we hebben hem het hemd van het lijf gevraagd over zijn hobbies en wat hij leuk vindt. Zo kunnen we een perfecte droomdag voor Bram in elkaar zetten.” Zodoende kwamen ze terecht bij Landgoed de Biestheuvel, waar meer dan genoeg ruimte is voor onder andere quadrijden, iets wat Bram wel zag zitten. Allard van Haaften, werkzaam bij Landgoed de Biestheuvel, hoefde geen moment te twijfelen om zijn medewerking te verlenen. “Ik was erg onder de indruk van wat dream4kids doet”, zegt hij, “we gaan er voor Bram een mooie dag van maken!”

Schommelen maar!

Al direct bij binnenkomst is duidelijk dat Bram geen zin heeft om lang te wachten. Hij wil iets gaan doen! Hij vergaapt zich continu aan de mogelijkheden binnen- en buitendeurs. Het gezelschap kwam net van Dierenrijk Nuenen af, waar ze veel bijzondere dingen achter de schermen mochten zien en dieren mochten vasthouden. Daarom was het nu tijd voor actie.

Bram en Wesley hadden een filmpje gezien van de Giant Swing, maar ze wilden de 10 meter hoge schommel toch liever in het echt zien en uitproberen. Helaas steeg de spanning met elke stap tot die uiteindelijk te hoog werd voor Bram. Gelukkig wist hij zich uitstekend te vermaken, want hij bleek een geboren fotograaf die de angst van degenen die wel sprongen goed vast wist te leggen.

Snelheid

Voor de volgende activiteit deed Allard wederom erg mysterieus. “Daar gaan we nu naartoe”, wees hij aan, “als je goed kijkt zie je het al.” En weg waren Bram en Wesley, op weg naar wat bleek een quadbike. Vanwege hun leeftijd mochten ze niet zelf sturen, maar mochten ze voorop zitten terwijl Allard de quad over een hindernisbaan loodste. Met Bram voorop scheurde Allard weg, op weg naar de laatste stop op de Biestheuvel: de powerturn, een soort buggy met twee grote zelfstandig aangedreven wielen.

De adrenaline gierde Bram door zijn lijf toen hij het luide monster zag en hoorde. “Wow!” riep hij verheugd. Allard had de jongens eerst gezegd dat die powerturn niet bij het programma hoorde, dus de ontlading was des te groter toen bleek dat ze er natuurlijk wel in mochten. Met een brede glimlach kwamen achtereenvolgens Bram, Wesley, en moeder Karin uit de powerturn. Door plassen racen is iets waar je nooit te oud voor bent, werd maar weer eens bewezen.

En weer door

Teruglopend van de powerturn-bak naar een lekker glas fris blikte Bram terug op zijn avontuurlijke dag. “Het was echt heel leuk”, vertelt Bram, “in de dierentuin hebben we dingen gezien die andere mensen nooit te zien krijgen, en hebben we dieren vast mogen houden. Bijvoorbeeld wasbeertjes, een wezel, een rat en een schildpadje. Maar hier vond ik het toch wel het leukste.”

Missie geslaagd dus voor dream4kids, een stichting die knap werk verricht met enkel donaties en vrijwillige medewerkers. Want de glimlach van een kind als Bram, daar doe je het toch voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: