Stijn Lamers

Doorschuiven

In Artikel PC55 on 18 april 2013 at 15:18

Andere plek, dezelfde cyclus

Iedere week schuiven de werkzaamheden aan de Markt in Hapert verder door richting uiteindelijk de Oude Provincialeweg. Tijdens dit werk wordt de riolering onder handen genomen en krijgt de Markt een nieuw aanzicht: de Rode Loper. 

Stukje verder

Van het begin dat werd gemaakt aan de Kerkstraat ter hoogte van de Leeuweriklaan is bijna niets meer te zien. Daar was gestart met de rioleringswerkzaamheden, waarbij men begint op het laagste punt en zo naar het hoogste gaat. Dat is gebruikelijk. “Nu ligt er al een groot deel van de bestrating tot aan de hoek van het kerkhof in”, vertelt René van de Wijdeven, gemeentelijk opzichter, “ook de betonnen bult bij de Leeuweriklaan is eruit gehaald en bijgestraat.”

Het is een cyclus die zich over de gehele Markt zal herhalen: wegdek open, rioleringswerkzaamheden en de blauwe ader erin, en weer afvullen: eerst met zand, dan met een puinlaag, en vervolgens met bestrating.

Fontein in opslag

Op de Markt is de fontein, een geschenk van Wim van de Leegte, verdwenen uit het straatbeeld. “Die komt niet meer terug op de Markt”, zegt René, “de fontein zelf verkeerde in slechte staat van onderhoud en is verwijderd. De bronzen beelden die er bovenop stonden zijn opgeslagen en komen misschien nog ergens anders terug.” Dit alles gebeurde in overleg met Wim van der Leegte, waardoor de kans bestaat dat hij de beelden nog ergens kan plaatsen.

Op de Markt zijn de winkels nog gewoon verhard te voet of per fiets bereikbaar, maar met name parkeerplaatsen worden momenteel opengebroken ten behoeve van het rioleringswerk. “We hebben hier rekening mee gehouden door de platanen aan de andere kant van het plein te kappen”, zegt René, “nu kunnen mensen daar hun auto parkeren. We doen ons best om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.”

Dat blijkt bijvoorbeeld uit het wekelijkse ‘inloopspreekuur’ in de Oude Jongensschool, iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Iedere week komen geïnteresseerden en betrokkenen langs met hun vragen en opmerkingen. Mocht u via de voorzijde niet binnenkomen is aan de achterzijde van het pand altijd een deur open.

De week hierna

De komende week gaat de cyclus weer verder, en verder door. Ondertussen is ook gestart met de keerwanden aan de voorzijde van het terras van de Oude Jongensschool. De contouren zijn al goed zichtbaar aldaar. Zo lang de regen niet lang en hard naar beneden valt komt ook het schema niet in gevaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: