Stijn Lamers

Recht zo die gaat

In Artikel PC55 on 28 juni 2013 at 08:09

Nog anderhalve week tot de bouwvak

De kermis in Hapert is weer achter de rug. Dankzij goed werk van Van Beers Hoogeloon B.V. kwamen de werkzaamheden voor te liggen op de planning en stonden alle attracties op de nieuwe bestrating. Deze week vertelt gemeentelijk toezichthouder John Verhagen hoe de laatste anderhalve week tot aan de bouwvak eruit ziet.

Kermis op ‘t hard
Vorige week woensdagavond om 18.00 uur begonnen de kermisexploitanten al met het opbouwen van de kermis. Van de Markt was het eerder nog niet helemaal duidelijk of deze geheel verhard zou zijn met bestrating, of dat er nog een puinlaag aan te pas moest komen. Nu is duidelijk dat dat niet nodig is. John Verhagen: “De Markt is tot aan de huiskamer helemaal klaar. Dat die niet helemaal af is heeft voor de kermis geen gevolgen. We liggen voor op de planning.”

De huiskamer is de koosnaam voor de zithoek die straks aan de kant van de Schoolstraat op de Markt komt. Wat eerst een donker en saai pleintje was wordt nu een gezellige plaats om even te gaan zitten. De Haopertse Gaopert, die de afgelopen weken rondzwierf over de Markt, krijgt daar ook een vaste stek. “De banden voor de bestrating worden daar na de kermis gesteld”, vertelt Leo Jorissen, uitvoerder van Van Beers Hoogeloon B.V., “dan kan daar ook bestraat worden.”

Nog wat riolering
De rioleringswerkzaamheden aan de Schoolstraat zijn inmiddels afgerond. Tot aan de put on de hoek met de Kerkstraat ligt er nu een puinlaag in. “Het gat was voor de kermis niet helemaal gedicht”, legt John uit, “daarom is er hekwerk omheen geplaatst.” Na de kermis worden de regenpijpen van de huizen ter hoogte van de Novy op de riolering aangesloten.

De komende week zal het straatwerk van de Schoolstraat aangepakt worden. Met nog anderhalve week tot aan de bouwvakantie is het voorlopige einddoel in zicht: de riolering er in de Kerkstraat in hebben liggen tot aan de kruising met de Alexanderhof. “De planning is tot daar, maar zoals het er nu naar uit ziet kunnen we de gehele riolering tot aan de Oude Provincialeweg gedaan hebben”, aldus Leo Jorissen. Dat zou ideaal zijn, aangezien dan het groot materieel weg kan. Sowieso worden tegen de bouwvak de sleuven aangevuld met een puinlaag, zodat ze begaanbaar blijven tijdens die drie weken.

Voor op schema

Na de bouwvak gaat het noordelijke deel van de Kerkstraat op de schop. Daar komt het nieuwe wegdek dan in, zodat de Rode Loper vanaf de Oude Provincialeweg duidelijk zichtbaar is. “We liggen nu iets voor op schema”, zegt John tenslotte, “het werk is goed verlopen de afgelopen weken. Het zou mooi zijn als we met die speling de bouwvak in gaan.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: