Stijn Lamers

Donderdagavond-deadline

In Artikel PC55 on 10 juli 2013 at 10:17

Afrondingswerkzaamheden naar bouwvak toe

We zitten nu in de laatste week voor de bouwvak – de laatste paar dagen zelfs. Dat betekent dat de Rode Loper op plekken waar hij nog niet uitgerold is klaar moet worden gemaakt voor een paar weken vakantie. 

Werk aan de Kerkstraat 

Het leek er even op dat de regen anderhalve week geleden roet in het eten zou gooien. “De regen was geen spelbreker”, vertelt gemeentelijk toezichthouder René van de Weideven, “afgelopen zaterdag een week geleden hebben we de bestrating van de Kerkstraat tussen de Schoolstraat en het Alexanderhof eruit gehaald. Toen is het begin gemaakt voor de aanleg van het regenwaterriool daar.”

Er wordt achter de nutsbedrijven aan gewerkt, die ook nog leidingen aan het leggen zijn daar. Bij de werkzaamheden aan het riool behoren ook de huis- en kolkaansluitingen. Ook wordt de oude waterleiding, die gesaneerd wordt, eruit gehaald en in navolging van het riool daar achteraan gelegd.

Kink in de leiding

Uitvoerder Leo Jorissen vertelt over een tegenslag met het aanleggen van de put die is aangelegd op de kruising Kerkstraat-Schoolstraat. “De put moest met beton vastgezet worden”, legt hij uit, “om het beton in goede banen te leiden zijn kisten aangebracht. Doordat één van die kisten gebroken is, liep er beton een buis in.”

Het gevolg was vertraging: het beton moest los worden geboord en de buis moest opnieuw worden geplaatst. Die vertraging is de reden dat de planning weer wordt zoals hij was: de Kerkstraat wordt voor de bouwvak tot aan het Alexanderhof aangepakt, niet tot aan de Oude Provincialeweg. “Met de bouwvak in aantocht moeten we zorgen dat alles er goed bij ligt”, aldus Leo, “daarom houden we ons aan de planning.”

Bouwvak-klaar

De huiskamer, de zithoek op de Markt aan de Schoolstraat, is klaar voor inrichting. De vloer (halfverharding) en het tapijt (natuurstenen keien) zijn al gelegd. De Haopertse Gaopert staat waar hij moet staan, en ook de glasbakken staan op hun nieuwe vaste stek. De verlichting op de Markt, en in de Schoolstraat, staat ook al.

Aan het einde van deze week moet gezorgd worden dat het werk tijdelijk afgerond is, zodat de situatie in de Kerkstraat tijdens de bouwvak begaanbaar en veilig is. “Er is deze week begonnen met de nieuwe bestrating in de Schoolstraat en de kruising met de Kerkstraat”, neemt René over, “de rest van de Kerkstraat die we al opengebroken hebben wordt in puinverharding gelegd, zodat alles tijdelijk dicht is en de Markt goed bereikbaar.” Donderdagavond is hiervoor de deadline: dan moet alles af zijn. Na de bouwvak wordt direct begonnen met de bestrating van het eerste deel van de Kerkstraat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: