Stijn Lamers

Op weg naar werk

In Artikel PC55 on 17 december 2014 at 12:16

Eindejaarsborrel OBGB op Pius-X Praktijkschool

Net zoals ieder jaar sluit Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel (OBGB) het ondernemersjaar af met een gezellig samenzijn en een informele netwerkborrel. Dit jaar werd die gehouden op de praktijkschool van het Pius-X College, en niet zonder reden.

Veilig ondernemen

“Het was een geslaagd jaar”, steekt OBGB-voorzitter Frits Oomen in zijn openingswoord direct van wal. “We hebben ons leden-voor-leden-programma verder uitgebreid, gaan de mogelijkheid van een Ondernemersklankbordgroep onderzoeken, en zullen ons in 2015 nog meer richten op jonge en startende ondernemers in de gemeente.” Daarnaast is dit jaar het project camerabeveiliging van start gegaan, een van de resultaten van intensieve samenwerking tussen ondernemers onderling en een immer verbeterende samenwerking met de gemeente Bladel.

Ook werd dit jaar het KVO-certificaat (Kenmerk Veilig Ondernemen) continu samenwerking verlengd. “Het is een certificaat dat garant staat voor de veiligheid op vijf bedrijventerreinen in de gemeente”, legt OBGB-parkmanager Hetty Maas uit. “Dit certificaat hebben we al vanaf 2008. Het heeft voor ondernemers ook een voordeel: verzekeringspremies zijn lager als je je bevindt op een veilig en gecertificeerd bedrijventerrein.”

Samen werken

OBGB blijft zich inzetten om een nog grotere meerwaarde te zijn voor haar lidbedrijven. Het KVO-certificaat is daar een van de vele voorbeelden van. Een ander voorbeeld is de locatie van de Eindejaarsbijeenkomst: de praktijkschool van het Pius-X College. Die is natuurlijk niet toevallig gekozen. Samenwerken, het sleutelwoord van Frits Oomen’s toespraak, weerklinkt in het verhaal dat Harrie Bakx, teamleider van de Bladelse Praktijkonderwijsschool, te vertellen heeft.

“Op de praktijkschool stomen wij kinderen tussen de van 12 tot 18 jaar klaar voor het uitstromen naar de arbeidsmarkt”, legt hij uit. “Onze leerlingen hebben wat extra ondersteuning nodig. Veel kinderen hebben ook een extra rugzakje. Wij willen tegemoetkomen aan hun individuele ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van wonen, werken, vrije tijd en burgerschap, om ze zo voor te bereiden op zelfstandig functioneren in de maatschappij.”

In de praktijk

Niet alleen opleiding en werk staan daarbij centraal, maar juist ook sociale en maatschappelijke aspecten. In een helder en duidelijk verhaal legde Harrie Bakx uit wat de werkwijze is van de praktijkschool. Uiteindelijk kwam ook de link naar de aanwezige ondernemers naar voren. De leerlingen van de praktijkschool hebben, zoals de naam al verklapt, praktijkervaring nodig. Naast opleiding op school is ervaring in een echte werkomgeving van onschatbare waarde. En wie kunnen daar nu beter in faciliteren dan de vele ondernemers in de gemeente, die allemaal geïnteresseerd zijn in samenwerking? Ze zijn niet voor niets lid van OBGB! Het zal ongetwijfeld besproken zijn tijdens de gezellige afsluiting van de avond, voorzien van door leerlingen zelf gemaakte en rondgebrachte hapjes en drankjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: